Πληροφορίες

Αυτό το ιστολόγιο δημιουργήθηκε από τις παιδαγωγούς προσχολικής εκπαίδευσης του Δημοτικού Παιδικού Σταθμού Σκινέ Μαρία Ανδρουλάκη, Ελπίδα Κοκολινάκη, Μαρία Βουλγαρίδου και Λια Μαραμπουτάκη. Σας προσκαλούμε λοιπόν στην παρεούλα μας παρουσιάζοντας σας δραστηριότητες, αφηγήσεις παραμυθιών, τραγούδια και πολλά άλλα!!

Πέμπτη 31 Δεκεμβρίου 2020

«Η μπουγάδα του Αϊ-Βασίλη»

Ο Αϊ-Βασίλης έβαλε μπουγάδα... Κι έμεινε χωρίς ρούχα! Όλα μίκρυναν και δεν τον χωράνε. Τι θα κάνει τώρα; Ποιός θα τον βοηθήσει να βρει ρούχα για να μοιράσει δώρα;
 

Για να δείτε και να ακούσετε το παραμύθι πατήστε εδώ.

  •  Δραστηριότητα 1:Σειροθέτηση εικόνων με περιγραφή και αιτιολογία.

    Όπως και στην απλή "Σειροθέτηση Εικόνων" ζητούμε από το παιδί να τοποθετήσει τις εικόνες στη σωστή σειρά, αφού πρώτα τις έχουμε κόψει και τις έχουμε βάλει σε διαφορετική σειρά. Όταν τις βάλει στη σωστή σειρά ζητούμε να μας εξιστορήσει τα γεγονότα που βλέπει και να αιτιολογήσει τη σειρά τους. Μπορείτε να εκτυπώσετε τις παρακάτω εικόνες:

Σήμερα ο Αϊ -Βασίλης ξυπνά απ’τα χαράματα, κι ένα σωρό δουλειές τον περιμένουν…
Ξεκρεμά την κόκκινη στολή του από την ντουλάπα και την εξετάζει  προσεκτικά ..
και ένα απαίσιος μαύρος λεκές στολίζει  το αριστερό του μανίκι.. τη χώνει βιαστικά μέσα στο πλυντήριο! Καθώς απλώνει την στολή του βλέπει ότι τα ρούχα είχαν μικρύνει... 
Αποφασίζει να στείλει γράμματα και να ζητήσει από τα παιδιά της  Αφρικής να του στείλουν ένα πουκάμισο , της Ασίας μάλλινες κάλτσες , της Αμερικής ένα σακάκι , Αυστραλίας ένα παντελόνι και της Ευρώπης έναν σκούφο.
Από εκείνη τη στιγμή ησυχία δεν μπορεί να βρει...μια έννοια τον βασανίζει "θα μου στείλουν τα παιδιά την στολή;"
Τα παιδιά θυμήθηκαν τον αγαπημένο τους Αϊ-Βασίλη! Φόρεσε την στολή του, ανέβηκε στο έλκηθρο και ξεκίνησε το ταξίδι του..

  • Δραστηριότητα 2: Ντύνω τον Αϊ-Βασίλη χρησιμοποιώντας το φίλτρο του καφέ.
Τα παιδιά θα κολλήσουν πάνω σε χαρτί Α4 το φίλτρο του καφέ και θα το ζωγραφίσουν. Θα προσθέσουν το κεφάλι με τα χαρακτηριστικά του προσώπου του Αϊ-Βασίλη,  έπειτα θα προσθέσουν τον σκούφο, τα χέρια και τα πόδια. 
  • Ας παίξουμε.. Δημιουργώ παζλ!
                                                για να δημιουργήσετε το παζλ πατήστε εδώ.
                                                  για να δημιουργήσετε το παζλ πατήστε εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου