Πληροφορίες

Αυτό το ιστολόγιο δημιουργήθηκε από τις παιδαγωγούς προσχολικής εκπαίδευσης του Δημοτικού Παιδικού Σταθμού Σκινέ Μαρία Ανδρουλάκη, Ελπίδα Κοκολινάκη, Μαρία Βουλγαρίδου και Λια Μαραμπουτάκη. Σας προσκαλούμε λοιπόν στην παρεούλα μας παρουσιάζοντας σας δραστηριότητες, αφηγήσεις παραμυθιών, τραγούδια και πολλά άλλα!!

Τρίτη 29 Δεκεμβρίου 2020

«Ο Ποντικούλης που έσωσε τα Χριστούγεννα»


Έφτασε η παραμονή των Χριστουγέννων  και στο μεγάλο σπίτι κανένας δεν κυκλοφορεί... εκτός από ένα μοναχικό ποντικάκι που ζει μέσα στο παλιό ρολόι του παππού. 
Όμως, είναι μόνο και έχει ανάγκη από έναν φίλο. Κάνει την πιο θερμή του ευχή στο αστέρι στην κορυφή του στολισμένου δέντρου. Λέτε να εισακουστεί;
....Όταν μια χιονοθύελλα παρασύρει το έλκηθρο του Άι Βασίλη προσγειώνεται στην αυλή του Ποντικούλη, εκείνος τρέχει να βοηθήσει τον αγαπημένο Άγιο ΒασίληΟι δυο τους πετούν ψηλά και μοιράζουν  όλα τα δώρα, πριν ξημερώσει η μέρα των Χριστουγέννων. Στο τέλος, όταν  φτάνει  η ώρα  παίρνει  το δώρο του ο ποντικούλης ... δύο ζευγάρια παγοπέδιλα! Μα πώς έκανε τέτοιο λάθος ο Άι Βασίλης; Αφού δεν έχει καν κάποιο φίλο. Τι λέτε; Θα πραγματοποιηθεί η ευχή του;  
Για να δείτε και να ακούσετε το παραμύθι πατήστε εδώ.

                                       

Η επιλογή του βιβλίου δεν έγινε τυχαία, ένα βιβλίο που αναφέρεται στα Χριστούγεννα  και θίγει το κομμάτι της φιλίας. Κάποιες φορές ένας φίλος μπορεί να είναι πιο σημαντικός από ένα παιχνίδι! 

  • Δραστηριότητα : Φτιάχνω το δικό μου τρισδιάστατο Ποντικούλη!
εικόνα 1
Για να φτιάξετε τον Ποντικούλη μπορείτε να εκτυπώσετε το πατρόν (βλέπε εικόνα 2)να  ζωγραφίσετε το σώμα και έπειτα να κολλήσετε το κεφάλι ακολουθώντας τα βήματα βλέποντας την εικόνα 3.
     εικόνα 2 - πατρόν
εικόνα 3
  • Δραστηριότητα : Το δώρο του Ποντικούλη στον αγαπημένο του φίλο θα μπορούσε να είναι ... μια χρωματιστή καρδιά!! 
Ελάτε λοιπόν να φτιάξουμε όλοι το πιο όμορφο δωράκι στον αγαπημένο μας φίλο... με πολύ αγάπη!!
Σχεδιάστε και κόψτε καρδιές σε 5-6 διαφορετικά μεγέθη και χρωματίστε την κάθε καρδιά με διαφορετικό χρώμα.
Έπειτα κολλήστε την μια καρδιά πάνω στην άλλη.. και μια πολύχρωμη τρισδιάστατη καρδιά ετοιμάστηκε με πολύ αγάπη και φαντασία!!
  • Τραγόυδι : «Ο Αη βασίλης πάλι θα'ρθει»
  • Ας παίξουμε.. Δημιουργώ παζλ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου