Πληροφορίες

Αυτό το ιστολόγιο δημιουργήθηκε από τις παιδαγωγούς προσχολικής εκπαίδευσης του Δημοτικού Παιδικού Σταθμού Σκινέ Μαρία Ανδρουλάκη, Ελπίδα Κοκολινάκη, Μαρία Βουλγαρίδου και Λια Μαραμπουτάκη. Σας προσκαλούμε λοιπόν στην παρεούλα μας παρουσιάζοντας σας δραστηριότητες, αφηγήσεις παραμυθιών, τραγούδια και πολλά άλλα!!

Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου 2020

Γράμμα στον Αϊ-Βασίλη!!

Ποιος μπορεί να φανταστεί Χριστούγεννα χωρίς τη μαγεία τους, χωρίς το λαμπερό αστέρι που φώτισε τον ουρανό, χωρίς την προσμονή του Άγιου Βασίλη;

 Ο Αϊ-Βασίλης ουσιαστικά είναι για τα παιδιά αλλά και για εμάς, το σύμβολο της αγάπης, της ελπίδας. Κάθε χρόνο όλα τα παιδιά περιμένουν με ανυπομονησία τον ερχομό του αγαπημένου τους Αϊ-Βασίλη, που έρχεται με το σάκο του γεμάτο δώρα, για να  αφήσει το δικό τους κάτω από το χριστουγεννιάτικο δέντρο. Είναι αυτός που αναλαμβάνει να κάνει τα όνειρά τους πραγματικότητα. Είναι αυτός που ακούει τις ευχές και όλες τις επιθυμίες τους. Είναι ο πιο καλοσυνάτος Άγιος της γης! Ζει εδώ και εκατοντάδες χρόνια στον Βόρειο Πόλο μαζί με τα ξωτικά του, όπου έχει και το μαγικό του εργαστήρι.

  • Δραστηριότητα: Γράμμα στον Άη-Βασίλη

 Γράφοντας γράμμα στον Άγιο - Βασίλη μπορεί να γίνει η αφορμή να ξεδιπλωθεί η φαντασία των παιδιών. Μπορεί να  γράψει τις επιθυμίες του, αλλά κι εμείς μπορούμε να το ενθαρρύνουμε να ζωγραφίσει κάτι για να ευχαριστήσει τον Άγιο Βασίλη, έτσι ώστε να μην επικεντρωθεί μόνο στα υλικά αγαθά. 


  • Αφήγηση παραμυθιού: «Χιονίζει» του Eric Carle

Σ’ ένα μικρό αγροτόσπιτο ζούσε κάποτε ένας γέρος. Είχε τόσο λίγα ζώα που μπορούσε να τα μετρήσει στα δάχτυλα του ενός χεριού του. Κοντά στον στάβλο φύτρωνε ένα μικρό δέντρο. Ο γέρος το φώναζε Δέντρο. "Γεια σου, Δέντρο", έλεγε κάθε φορά που περνούσε δίπλα του... Ώσπου ένα βράδυ, καθώς αποκοιμιέται γλυκά στην πολυθρόνα, ονειρεύεται πως χιόνισε και μια απαλή άσπρη κουβέρτα σκέπασε όλο το αγρόκτημα. Μικρά χεράκια θα χαρούν ανασηκώνοντας τις κρυψώνες για να βρουν τα ζώα, και μαζί με τον γέρο της ιστορίας, θα στολίσουν το δέντρο και θα ευχηθούν σε όλους Καλά Χριστούγεννα!

Μπορείτε να παρακολουθήστε την αφήγηση του παραμυθιού εδώ.

 

  • Τραγούδι:  «Ο Αϊ Βασίλης πάλι θα 'ρθει »- Γαρμπή Καίτη.

Ένα χριστουγεννιάτικο χαρούμενο τραγουδάκι από την Καίτη Γαρμπή. Για να ακούσετε το τραγούδι πατήστε εδώ.

  • Ας παίξουμε ... δημιουργώ πάζλ!
  •                                             για να δημιουργήσετε το παζλ πατήστε εδώ.


    για να δημιουργήσετε το παζλ πατήστε εδώ.


    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου