Πληροφορίες

Αυτό το ιστολόγιο δημιουργήθηκε από τις παιδαγωγούς προσχολικής εκπαίδευσης του Δημοτικού Παιδικού Σταθμού Σκινέ Μαρία Ανδρουλάκη, Ελπίδα Κοκολινάκη, Μαρία Βουλγαρίδου και Λια Μαραμπουτάκη. Σας προσκαλούμε λοιπόν στην παρεούλα μας παρουσιάζοντας σας δραστηριότητες, αφηγήσεις παραμυθιών, τραγούδια και πολλά άλλα!!

Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου 2020

Η γέννηση του Χριστού

ομαδική εργασία παιδιών από προηγούμενο έτος.
Αυτές τις ημέρες, οι άνθρωποι έχουν στολίσει στα σπίτια τους το Χριστουγεννιάτικο δέντρο, αφού πλησιάζουν τα Χριστούγεννα, όμως εκτός από τα στολίδια, τα λαμπιόνια και τις γιρλάντες, δεν ξεχνούν ποτέ να βάλουν κάτω από το δέντρο, την φάτνη στην οποία γεννήθηκε ο Χριστούλης, πρίν από πολλα-πολλά χρόνια. Η γιορτή των Χριστουγέννων πήρε το όνομά της, από τη γέννηση του Χριστού. Ο Χριστός λοιπόν γεννήθηκε στην πόλη της Βηθλεέμ σε μία ταπεινή φάτνη, από την μητέρα του, Μαρία και τον πατέρα του, Ιωσήφ, έχοντας κοντά του ζωάκια που τον ζέσταιναν εκείνη την κρύα νύχτα. Ταυτόχρονα, κατεύθαναν οι τρείς μάγοι με τα δώρα, πάνω στις καμήλες τους, ακολουθώντας το λαμπρό άστρο, που τους έδειχνε το δρόμο και οι βοσκοί για να τον προσκηνήσουν. Η γέννηση του μικρού Χριστού, είναι αυτή που μέχρι και σήμερα, αποτελεί το δικό μας λαμπρό αστέρι, που φωτίζει και ζεσταίνει τις καρδιές μικρών και μεγάλων...

  • Μια παρουσίαση της ιστορίας της Γέννησης με απλά λόγια απο την Μιχαλίτσα Παντελέων. Για να παρακολουθήσετε το βίντεο πατήστε εδώ.


  • Δραστηριότητα 1: Βάλε στην σειρά τα γεγονότα, με την χρονική ακολουθία πού έγιναν... και ξεκίνησε την αφήγηση σου. 

Η χρονική ακολουθία είναι ένα σημαντικό μέρος της γνωστικής ανάπτυξης των παιδιών. Η χρήση της αποσκοπεί ώστε τα παιδιά να αντιλαμβάνονται και να παρουσιάζουν την πορεία των γεγονότων και να εξιστορούν τα γεγονότα.  Δραστηριότητες σαν και αυτήν δυσκολεύουν ιδιαίτερα τα παιδιά της προσχολικής ηλικίας, αλλά είναι εξίσου σημαντικές! Για τον λόγο επιλέξαμε τέσσερις βασικές εικόνες.

Ο Ιωσήφ και η Μαρία ξεκινούν το ταξίδι τους για την Βηθλεέμ .
Μέσα στον στάβλο η Μαρία γέννησε τον Χριστό.
Ένας άγγελος εμφανίστηκε στους βοσκούς και τους είπες ότι γεννήθηκε ο Υιός του Θεού, ο Χριστός και ότι το πιο λαμπρό αστέρι θα τους οδηγήσει να τον βρουν.
Οι τρείς μάγοι (ο Μελχιόρ, Ο Γκασπάρ και ο Βαλτάσαρ) ακολουθούν το λαμπερό αστέρι για να βρουν τον Χριστό και να του προσφέρουν τα δώρα τους.(Χρυσό, λιβάνι και σμύρνα).
  • Μπορείτε να εκτυπώσετε τις εικόνες και να πείτε στα παιδιά να τις βάλουν στην σωστή σειρά και να τα παροτρύνετε να σας διηγηθούν  την ιστορία της γέννησης του Ιησού. 
  • Δραστηριότητα 2: Φτιάχνω την δική μου φάτνη με τα δαχτυλάκια μου.
                                       
                                               τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσετε :
  • Δραστηριότητα 3:  Φτιάξε με τα χεράκια  σου τις καμήλες και τους τρείς μάγους, που οδήγησε το λαμπερό αστέρι στον Ιησού.
  • Τραγούδι: Μικρός Τυμπανιστής - Παιδική Χορωδία Δημήτρη Τυπάλδου.
Για να ακούσετε το τραγούδι πατήστε εδώ.
Εικονόλεξο με το τραγούδι "ο μικρός τυμπανιστής" 
(Πηγή: http://mariabos.blogspot.com/)

  • Ας παίξουμε ... δημιουργώ πάζλ!
                                     για να δημιουργήσετε το παζλ πατήστε
    εδώ.
                                     για να δημιουργήσετε το παζλ πατήστε εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου