Πληροφορίες

Αυτό το ιστολόγιο δημιουργήθηκε από τις παιδαγωγούς προσχολικής εκπαίδευσης του Δημοτικού Παιδικού Σταθμού Σκινέ Μαρία Ανδρουλάκη, Ελπίδα Κοκολινάκη, Μαρία Βουλγαρίδου και Λια Μαραμπουτάκη. Σας προσκαλούμε λοιπόν στην παρεούλα μας παρουσιάζοντας σας δραστηριότητες, αφηγήσεις παραμυθιών, τραγούδια και πολλά άλλα!!

Τετάρτη 15 Απριλίου 2020

Παραμύθι " Ένα αυγό ψάχνει να βρεi χρώμα" .

Ένα από τα πιο διαδεδομένα έθιμα του Πάσχα είναι το βάψιμο των αυγών την Μεγάλη Πέμπτη, σας προτείνουμε λοιπόν για τους μικρούς μας φίλους την ανάγνωση του  πασχαλινού  παραμυθιού " Ένα αυγό ψάχνει να βρεi χρώμα". Για να ακούσετε το παραμύθι ξεφυλλίζοντας το βιβλίο πατήστε  εδώ

" Ένα αυγό ψάχνει να βρει χρώμα"

Δραστηριότητα: Βάψιμο αυγών

Μετά την ανάγνωση του παραμυθιού μπορείτε να βάψετε τα δικά σας πασχαλινά αυγά, όπως κάναμε και εμείς μαζί με τα παιδιά στον παιδικό σταθμό τα προηγούμενα χρόνια, με έναν πρωτότυπο τρόπο και το αποτέλεσμα είναι σίγουρο ότι θα ενθουσιάσει εσάς και τα παιδιά σας!!Μια εύκολη συνταγή για να βάψετε τα αυγά σας και συμβουλές για να μην σπάσουν. Έτσι θα έχετε το καλύτερο αποτέλεσμα και θα πετύχει η βαφή, ώστε φέτος να έχετε στο σπίτι όμορφα, πολύχρωμα και ιδιαίτερα πασχαλινά αυγουλάκια!!! Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί τη διαδικασία.

   
Οδηγίες:
Βήμα 1:
Να βράσετε τα αυγά σε μια μεγάλη κατσαρόλα και ρίξτε και λίγο ξύδι μέσα στο νερό. Περίπου 20 λεπτά ...θέλουμε να είναι πολύ καλά βρασμένα!!
Βήμα 2:
Αφού θα έχουν κρυώσει πολύ καλά, θα οργανώσετε τον πάγκο εργασίας σας.  Κόψτε  το αλουμινόχαρτο σε τετράγωνο σχήμα,  ώστε να χωράει μέσα το αυγό. Θα τοποθετήσετε πάνω στο τραπέζι δυο μπολάκια, ένα με νερό και ένα που θα έχει μέσα  μικρά μικρά κομμάτια απο τις κλωστές φλος. Θα βουτάτε το αυγό στο μπολάκι με το νερό και μετά στο μπολάκι με τις κλωστές (Θα προσπαθήσετε να το καλύψετε πολύ καλά με κλωστές!)και έπειτα θα το τυλίξετε πολύ σφικτά με το αλουμινόχαρτο!
Βήμα 3:
Θα βάλετε τα αυγά στην κατσαρόλα και θα τα βράσετε για άλλα 20 λεπτά ..κ όταν θα κρυώσουν και βγάλετε το αλουμινόχαρτο, με ένα βαμβάκι  θα τα αλείψετε με ελαιόλαδο για να γυαλίσουν!!
Και του χρόνου! Καλό Πάσχα  σε όλους!!






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου