Πληροφορίες

Αυτό το ιστολόγιο δημιουργήθηκε από τις παιδαγωγούς προσχολικής εκπαίδευσης του Δημοτικού Παιδικού Σταθμού Σκινέ Μαρία Ανδρουλάκη, Ελπίδα Κοκολινάκη, Μαρία Βουλγαρίδου και Λια Μαραμπουτάκη. Σας προσκαλούμε λοιπόν στην παρεούλα μας παρουσιάζοντας σας δραστηριότητες, αφηγήσεις παραμυθιών, τραγούδια και πολλά άλλα!!

Δευτέρα 27 Απριλίου 2020

Παιχνίδια με τα χρώματα!

Στόχος είναι να βρουν τα παιδιά το ίδιο χρώμα!Ένας ευχάριστος και εύκολος τρόπος γα να θυμηθούν τα χρώματα μέσα από το παιχνίδι. Υπάρχουν πολλοί τρόποι και παιχνίδια να βοηθήσουμε τα παιδιά μας να μάθουν τα χρώματα, χωρίς να χρειαζόμαστε ιδιαίτερο εξοπλισμό σε παιχνίδια και υλικά. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε αντικείμενα και παιχνίδια που βρίσκονται στο σπίτι. .
1.Παιχνίδια ταύτισης 
Τα παιδιά μαθαίνουν τα χρώματα κάνοντας πρώτα ταύτιση το ίδιο με το ίδιο και στην συνέχεια αρχίζουν και ξεχωρίζουν, δείχνουν και ονομάζουν τα βασικά χρώματα. Στο συγκεκριμένο παιχνίδι το παιδί μπορεί να ταυτίσει το χρώμα και να το κατηγοριοποιήσει π.χ να βάλει το κόκκινο πάνω στο άλλο κόκκινο(βλέπε εικόνα 1).
Μπορούμε να βάψουμε ρολά από χαρτί υγείας και να τοποθετήσουμε τα αντίστοιχα χρωματιστά πον πον μέσα στα χρωματιστά ρολά, κάτι αντίστοιχο μπορεί να γίνει και με τα χρωματιστά γλωσσοπίεστρα.
εικόνα 1
εικόνα 2











Ένα ακόμη παιχνίδι ταύτισης μπορεί να γίνει και με τα χρωματιστά μανταλάκια(βλέπε εικόνα 3 &4)
εικόνα 3
εικόνα 4

.










2.Δείχνω και ονομάζω.
Εύκολος τρόπος να μάθει τα χρώματα ένα παιδί είναι να τα ονομάζουμε όταν τα εντοπίζουμε. Μπορούμε να πάμε μια βόλτα στον κήπο και να δείξουμε ένα τριαντάφυλλο και να πούμε ότι είναι κόκκινο, να δείξουμε ένα καρότο και να πούμε ότι είναι πορτοκαλί. Συνδυάζει με αυτόν τον τρόπο αντικείμενα με το αντίστοιχο χρώμα τους. 
3.Ομαδοποίηση με το ίδιο χρώμα.
Προσπαθούμε να φτιάξουμε ομάδες με αντικείμενα του ίδιου χρώματος. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε παιχνίδια που ήδη έχει το παιδί, μαρκαδόρους,τουβλάκια πλαστικά, φρούτα, αυτοκινητάκια κ.α. Μπορούμε να ζητήσουμε από το παιδί να ταξινομήσει τοποθετώντας μαζί όσα έχουν το ίδιο χρώμα (βλέπε εικόνα 5&6).
εικόνα 5
εικόνα 6

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου