Πληροφορίες

Αυτό το ιστολόγιο δημιουργήθηκε από τις παιδαγωγούς προσχολικής εκπαίδευσης του Δημοτικού Παιδικού Σταθμού Σκινέ Μαρία Ανδρουλάκη, Ελπίδα Κοκολινάκη, Μαρία Βουλγαρίδου και Λια Μαραμπουτάκη. Σας προσκαλούμε λοιπόν στην παρεούλα μας παρουσιάζοντας σας δραστηριότητες, αφηγήσεις παραμυθιών, τραγούδια και πολλά άλλα!!

Τετάρτη 22 Απριλίου 2020

Παραμύθι "η άγνωστη κυρά"

Παραμένουμε λοιπόν σπίτι και προσπαθούμε να περάσουμε όσο πιο ευχάριστα και δημιουργικά με τα παιδιά μας. Και επειδή στους μικρούς μας φίλους αρέσουν πολύ οι ιστορίες, θα προσπαθήσουμε για μια ακόμη φορά να τους εξηγήσουμε με τον αγαπημένο τους τρόπο γιατί πρέπει να παραμείνουμε λίγο ακόμη σπίτι...Το  βιβλίο που μπορείτε να δείτε είναι της Δέσποινας Χριστοφορίδου  "η άγνωστη κυρά". Το συγκεκριμένο βιβλίο  είναι μια σύντομη ιστορία δραστηριοτήτων σχετικά με την πανδημία corona virus 19 (κορωνοϊό)  η οποία εν μια νυκτί, σφράγισε τα σχολεία μας και μας κράτησε σπίτι.

Μετά που θα ακούσουν τα παιδιά το παραμύθι θα σας προτείνουμε δραστηριότητες που θα μπορούσατε να κάνετε με τα παιδιά σας.
  • Φτιάχνω το δικό μου σπίτι με την τεχνική του κολάζ χρησιμοποιώντας ένα χοντρό χαρτόνι και προσθέτοντας διάφορα υλικά όπως παλιά υφάσματα, κουμπιά, κορδέλες κ.α.
Μένω σπίτι και δεν σταματάω να δημιουργώ!!

  • Φτιάχνουμε τον κορωνοϊό χρησιμοποιώντας την πλαστελίνη και οδοντογλυφίδες. Μια δραστηριότητα που βελτιώνει τη λεπτή κινητικότητα των παιδιών, τον οπτικοκινητικό συντονισμό τους όπως επίσης μπορούν να αναπτύξουν και να δημιουργήσουν την φαντασία τους. Η πλαστελίνη είναι ένα υλικό που μπορείτε να βρείτε εύκολα, εάν πάλι δυσκολευτείτε μπορείτε να την φτιάξετε μόνοι σας! Για να δείτε την συνταγή της σπιτικής πλαστελίνης πατήστε εδώ.
κατασκευή κορωνοϊου με πλαστελίνη 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου