Πληροφορίες

Αυτό το ιστολόγιο δημιουργήθηκε από τις παιδαγωγούς προσχολικής εκπαίδευσης του Δημοτικού Παιδικού Σταθμού Σκινέ Μαρία Ανδρουλάκη, Ελπίδα Κοκολινάκη, Μαρία Βουλγαρίδου και Λια Μαραμπουτάκη. Σας προσκαλούμε λοιπόν στην παρεούλα μας παρουσιάζοντας σας δραστηριότητες, αφηγήσεις παραμυθιών, τραγούδια και πολλά άλλα!!

Παρασκευή 24 Απριλίου 2020

Τα στάδια ανάπτυξης της κότας.

Ασκήσεις χρονικής ακολουθίας:
Τα παιδιά πρέπει να εξοικειωθούν με την έννοια του χρόνου ως διάταξη γεγονότων σε χρονική σειρά. Μέσα από αυτήν την άσκηση θα μπορέσουν να αντιληφθούν την έννοια του πριν και του μετά στη χρονική εξέλιξη των γεγονότων. Θα βοηθήσει πολύ τα παιδιά η εικόνα 1. που έχει αναλυτικά τα στάδια ανάπτυξης της κότας .
εικόνα1.

Αφού πρώτα θα έχετε μιλήσει για τα στάδια ανάπτυξης της κότας (βλέπε εικόνα 1), μπορείτε να εκτυπώσετε την εικόνα 2 να κόψετε τα στάδια ανάπτυξης της κότας και να πείτε στα παιδιά να τα βάλουν με την σωστή σειρά. 
εικόνα 2.

Δραστηριότητα:
Χρησιμοποιώντας την παλάμη τους τα παιδιά μπορούν να κάνουν τις δικές τους κοτούλες στο χαρτί!
Οδηγίες:
Βάζουμε στην παλάμη των παιδιών κίτρινο χρώμα ενώ είναι ανοιχτή και χωρίς να την κλείσουν τους λέμε να την ακουμπήσουν στο σημείο που θέλουν να σχηματιστεί η κοτούλα τους.Όπως στο παράδειγμα της παρακάτω εικόνας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου