Πληροφορίες

Αυτό το ιστολόγιο δημιουργήθηκε από τις παιδαγωγούς προσχολικής εκπαίδευσης του Δημοτικού Παιδικού Σταθμού Σκινέ Μαρία Ανδρουλάκη, Ελπίδα Κοκολινάκη, Μαρία Βουλγαρίδου και Λια Μαραμπουτάκη. Σας προσκαλούμε λοιπόν στην παρεούλα μας παρουσιάζοντας σας δραστηριότητες, αφηγήσεις παραμυθιών, τραγούδια και πολλά άλλα!!

Κυριακή 12 Απριλίου 2020

Κατασκευές με Αλατοζύμη

Με την  Αλατοζύμη μπορείτε να φτιάξετε ότι θα φτάχνατε με πλαστελίνη ή FIMO αλλά είναι ένα πιο υγιεινό υλικό με το οποίο μπορούν τα παιδιά να παίζουν άφοβα. Αφού δημιουργήσετε κάτι, το ψήνετε στο φούρνο και σκληραίνει πολύ.

Υλικά:

  • 1/2 κούπα αλάτι
  • 1/2 κούπα νερό (συν 1-2 κουταλίες πιθανόν ανάλογα στο αλεύρι)
  • 1 & 1/2 κούπα αλεύρι 

Σε ένα μπόλ ανακατεύουμε το αλάτι με το αλεύρι. Προσθέτουμε το νερό και ζυμώνουμε. Μπορείτε να προσθέσετε αν θέλετε χρώμα ζαχαροπλαστικής ή να το βάψετε αφού το ψήσετε.

Η ζύμη διατηρείται μαλακή μέσα σε σακουλάκια τροφίμων ή τυλιγμένη με μεμβράνη κουζίνας στο ψυγείο. Δε παθαίνει τίποτα για εβδομάδες ή και μήνες. Για να φτιάξετε πασχαλινά αυγά όπως αυτά στις φωτογραφίες μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για  καλούπι το ρολό από το χαρτί υγείας .




















Και τώρα που μάθατε τη συνταγή της αλατοζύμης, τί λέτε; φτιάχνουμε πασχαλινά αυγουλάκια, να τα χρωματίσουμε και να διακοσμήσουμε τα σπίτια μας;
Θα ήταν πολύ ωραίο να ανεβάσετε φωτογραφίες από τη δραστηριότητα σας στον τοίχο μας!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου