Με την Αλατοζύμη μπορείτε να φτιάξετε ότι θα φτάχνατε με πλαστελίνη ή FIMO αλλά είναι ένα πιο υγιεινό υλικό με το οποίο μπορούν τα παιδιά να παίζουν άφοβα. Αφού δημιουργήσετε κάτι, το ψήνετε στο φούρνο και σκληραίνει πολύ.
Υλικά:
- 1/2 κούπα αλάτι
- 1/2 κούπα νερό (συν 1-2 κουταλίες πιθανόν ανάλογα στο αλεύρι)
- 1 & 1/2 κούπα αλεύρι
Σε ένα μπόλ ανακατεύουμε το αλάτι με το αλεύρι. Προσθέτουμε το νερό και ζυμώνουμε. Μπορείτε να προσθέσετε αν θέλετε χρώμα ζαχαροπλαστικής ή να το βάψετε αφού το ψήσετε.
Η ζύμη διατηρείται μαλακή μέσα σε σακουλάκια τροφίμων ή τυλιγμένη με μεμβράνη κουζίνας στο ψυγείο. Δε παθαίνει τίποτα για εβδομάδες ή και μήνες. Για να φτιάξετε πασχαλινά αυγά όπως αυτά στις φωτογραφίες μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για καλούπι το ρολό από το χαρτί υγείας .
Και τώρα που μάθατε τη συνταγή της αλατοζύμης, τί λέτε; φτιάχνουμε πασχαλινά αυγουλάκια, να τα χρωματίσουμε και να διακοσμήσουμε τα σπίτια μας;
Θα ήταν πολύ ωραίο να ανεβάσετε φωτογραφίες από τη δραστηριότητα σας στον τοίχο μας!!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου