Πληροφορίες

Αυτό το ιστολόγιο δημιουργήθηκε από τις παιδαγωγούς προσχολικής εκπαίδευσης του Δημοτικού Παιδικού Σταθμού Σκινέ Μαρία Ανδρουλάκη, Ελπίδα Κοκολινάκη, Μαρία Βουλγαρίδου και Λια Μαραμπουτάκη. Σας προσκαλούμε λοιπόν στην παρεούλα μας παρουσιάζοντας σας δραστηριότητες, αφηγήσεις παραμυθιών, τραγούδια και πολλά άλλα!!

Τετάρτη 25 Νοεμβρίου 2020

Διασκεδαστικές δραστηριότητες για παιδιά.

Κινητικότητα Δακτύλων- Ενδυνάμωση:

  • Παιχνίδια με την πλαστελίνη: Αυτό το ελαστικό υλικό είναι πολύ καλό εργαλείο. Υπάρχουν πολύ τρόποι να την τραβήξεις να δουλέψουν τα χέρια. Τα παιδιά μπορούν να φτιάξουν μπάλες πλαστελίνης, τις οποίες μπορούν να πιέσουν και να κάνουν "πίτες" με ένα δάχτυλο κάθε φορά, μέσο, αντίχειρα, με ένα σπιρτόξυλο να κάνει τρύπες και γραμμές πάνω στην πλαστελίνη (προσέχοντας να μη σπάσει το σπιρτόξυλο). Όπως επίσης θα μπορούσαμε να χρησιμοποιήσουμε την πλαστελίνη σαν βάση, για να τοποθετήσουμε ξύλα από σουβλάκι και να πούμε στα παιδιά να περάσουν μακαρόνια.(βλέπε παρακάτω εικόνα)
  • Να κυλάει μικρές μπαλίτσες πάνω στο τραπέζι για να βάλει γκόλ σε μία συγκεκριμένη περιοχή, όπως επίσης μπορείτε να κολλήσετε ποτηράκια στην άκρη του τραπεζιού και να προσπαθούν να βάλουν την μπάλα μέσα σε αυτά.
  • Παιχνίδι για τα δάκτυλα: Μαζεύω φασολάκια, ταξινομώ διαφορετικά φασόλια πχ. ρεβύθια -φασόλια

  • Μπορούμε να δώσουμε στα παιδιά μια κουτάλα και να προσπαθήσουν να μεταφέρουν μπάλες μικρές από το ένα μέρος στο άλλο και για να κάνουμε πιο διασκεδαστική την διαδικασία μπορούμε να γεμίσουμε μια λεκάνη νερό και να τις τοποθετούμε μέσα σε αυτήν. 

  • Μπορούμε να τοποθετήσουμε τουβλάκια- αυτοκόλλητα - σποράκια πάνω σε ένα μεγάλο χαρτί και να πούμε στα παιδιά να προσπεράσουν τα εμπόδια φτιάχνοντας τον δικό τους δρόμο.  

Μπορείτε να αναρτήσετε φωτογραφίες από τον υπολογιστή ή το κινητό σας τηλέφωνο με τις ζωγραφιές, τις κατασκευές και τα παιχνίδια των παιδιών αλλά και τα σχόλια, τις ευχές, τις καλημέρες των παιδιών και τις δικές σας!😍
Παρακαλούμε στις φωτογραφίες των παιδιών να καλύπτεται το προσωπάκι τους.
Για να συνδεθείτε στον τοίχο μας και να ανεβάσετε ότι θέλετε πατήστε εδώ .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου