Πληροφορίες

Αυτό το ιστολόγιο δημιουργήθηκε από τις παιδαγωγούς προσχολικής εκπαίδευσης του Δημοτικού Παιδικού Σταθμού Σκινέ Μαρία Ανδρουλάκη, Ελπίδα Κοκολινάκη, Μαρία Βουλγαρίδου και Λια Μαραμπουτάκη. Σας προσκαλούμε λοιπόν στην παρεούλα μας παρουσιάζοντας σας δραστηριότητες, αφηγήσεις παραμυθιών, τραγούδια και πολλά άλλα!!

Τετάρτη 28 Οκτωβρίου 2020

28η Οκτωβρίου - Εθνική εορτή

Οι σχολικές γιορτές είναι μια ευκαιρία να έρθουν τα παιδιά πιο κοντά στην Ιστορία, έτσι και εμείς προσπαθήσαμε με απλά λόγια να κάνουμε τα παιδιά να κατανοήσουν τί εννοούμε όταν λέμε ότι γιορτάζουμε την Επέτειο του ΟΧΙ. Την παραμονή της επετείου τιμήσαμε και γιορτάσαμε την ελληνική σημαία. Τα παιδιά απήγγειλαν τα ποιηματάκια τους και τραγούδησαν τραγούδια της εποχής.

                       

                                 

Τις προηγούμενες μέρες χρησιμοποιώντας εποπτικά μέσα όπως διάφορες εικόνες, βιβλία αλλά και τραγούδια ήταν ένας τρόπος  να εξηγήσουμε στα παιδιά τί γιορτάζουμε την 28 η Οκτωβρίου.

Μιλήσαμε για τις σημαίες, αναφέροντας στα παιδιά ότι κάθε λαός έχει την δική του σημαία, και κάθε σημαία έχει διαφορετικό χρώμα. Δείξαμε στα παιδιά την σημαία μας και αναφερθήκαμε στα χρώματα της, το γαλάζιο και το άσπρο. Το γαλάζιο χρώμα είναι σαν το χρώμα της θάλασσας και το άσπρο σαν τον αφρό της θάλασσας. Μετρήσαμε 5 ρίγες μπλε και 4 ρίγες άσπρες. Μιλήσαμε επίσης και για τις 9 ρίγες-σειρές της σημαίας μας και κάναμε συλλαβισμό με παλαμάκια:

Ε – ΛΕΥ – ΘΕ –ΡΙ –Α – Ή – ΘΑ – ΝΑ -ΤΟΣ

Δραστηριότητα 1

Τα παιδιά ζωγράφισαν την σημαία .


Δραστηριότητα 2
Κατασκευή ψηφιδωτό του "ΟΧΙ ".
Πάνω σε ένα βαμμένο μπλε πιάτο τα παιδιά γράφουν με φασόλια το "ΟΧΙ".





                                        για να φτιάξεις την Ελληνική σημαία πάτησε εδώ

                                       για να φτιάξεις την Ελληνική σημαία πάτησε εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου