Πληροφορίες

Αυτό το ιστολόγιο δημιουργήθηκε από τις παιδαγωγούς προσχολικής εκπαίδευσης του Δημοτικού Παιδικού Σταθμού Σκινέ Μαρία Ανδρουλάκη, Ελπίδα Κοκολινάκη, Μαρία Βουλγαρίδου και Λια Μαραμπουτάκη. Σας προσκαλούμε λοιπόν στην παρεούλα μας παρουσιάζοντας σας δραστηριότητες, αφηγήσεις παραμυθιών, τραγούδια και πολλά άλλα!!

Παρασκευή 16 Οκτωβρίου 2020

"τα χέρια δε χτυπάνε τα χέρια αγαπάνε"!!

Τι μπορεί να κάνει ένα χέρι όταν είναι λυπημένο; Υπάρχουν πολύχρωμα χέρια; Και αν ναι πως αποκτούν τα χρώματά τους; Ένα παραμύθι με χέρια που… αγγίζουν το φαινόμενο της βίας… δίνουν απλόχερα την αγάπη τους και… ανοίγουν πολλά παράθυρα στη χρωματιστή πλευρά της ζωής.

Το κουτί του θησαυρού σήμερα είχε μια μεγάλη έκπληξη γαντόκουκλες που μιλούσαν! Ξεκινήσαμε την αφήγηση  του  παραμυθιού  με την βοήθεια τους. Ένα συλλογικό έργο "τα χέρια δε χτυπάνε τα χέρια αγαπάνε"!!Τα παιδιά έβλεπαν να ζωντανεύουν μπροστά στα μάτια τους οι γαντόκουκλες, με ζωηρές κινήσεις. Μέσα από τη δραματοποίηση έγινε η βιωματική προσέγγιση της γνώσης.

μπορείτε να ακούσετε την αφήγηση του βιβλίου πατώντας εδώ.

το χέρι που ήταν θυμωμένο με την βοήθεια της Πολύχρωμης ..χέρι -χέρι πιάστηκαν ..έπαιξαν ..ζωγράφισαν ..πήγαν στην βιβλιοθήκη.. έπαιξαν μουσική ..κολύμπησαν ..βοήθησαν.. Μετά απο όλα αυτά το χέρι ένιωσε χαρούμενο και γέμισε χρώματα..  έγινε Χρωματιστό!!                  Η Πολύχρωμη του έμαθε να βλέπει τη χρωματιστή πλευρά της ζωής .
Του έμαθε ότι : "τα χέρια δε χτυπάνε τα χέρια αγαπάνε"!! 

Δραστηριότητες:

Τα παιδιά έφτιαξαν με την παλάμη το δικό τους χεράκι, το ζωγράφισαν όπως αυτά ήθελα και έπειτα κόλλησαν τα χεράκια γύρω από μια καρδιά την οποία την έβαψαν. Θέλαμε να δείξουμε ότι η αγάπη είναι αυτή που μας οδηγεί στην χρωματιστή πλευρά της ζωής ..με την αγάπη οδηγό όλα είναι πιο όμορφα !! 

Όλοι μαζί προχωράμε με οδηγό την αγάπη...


Τα παιδιά αποτύπωσαν την παλάμη τους πάνω στο χαρτί και μας έδειξαν τί μπορούμε να κάνουμε με αυτά..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου