Πληροφορίες

Αυτό το ιστολόγιο δημιουργήθηκε από τις παιδαγωγούς προσχολικής εκπαίδευσης του Δημοτικού Παιδικού Σταθμού Σκινέ Μαρία Ανδρουλάκη, Ελπίδα Κοκολινάκη, Μαρία Βουλγαρίδου και Λια Μαραμπουτάκη. Σας προσκαλούμε λοιπόν στην παρεούλα μας παρουσιάζοντας σας δραστηριότητες, αφηγήσεις παραμυθιών, τραγούδια και πολλά άλλα!!

Δευτέρα 4 Μαΐου 2020

Ένα λουλούδι μεγαλώνει!!

Τον Μάιο το τρίτο παιδί της  Ανοιξούλας, γιορτάζουν τα λουλούδια ..γι'αυτό κι εμείς σας προτείνουμε μια σειρά από δραστηριότητες για να ανακαλύψουν τα στάδια ανάπτυξης του φυτού (βλέπε εικόνα 1), να ασκηθούν στην καλλιέργεια των φυτών σε γλαστρούλες ή κήπου, να μάθουν τι χρειάζεται ένα φυτό/λουλούδι για να μεγαλώσει (εικόνα 2),να αναπτύξουν οικολογικά ενδιαφέροντα και να περάσουν όμορφα μέσα από φυσικές διαδικασίες. 
εικόνα 1

Μπορούμε να φυτέψουμε μαζί με τα παιδιά μας λουλούδια, να μπουν στην διαδικασία να τα φροντίζουν αλλά και να τα παρατηρούν να μεγαλώνουν μέρα με την ημέρα.. Ο καλύτερος τρόπος μέσα από αυτήν την βιωματική προσέγγιση να εμπεδώσουν τα στάδια ανάπτυξης του φυτού. 
Δραστηριότητα 1:
Μπορούμε να φτιάξουμε λουλούδια πάνω στο χαρτί με την βοήθεια ενός πιρουνιού για να φτιάξουμε το άνθος και με το πινέλο να προσθέσουμε τα υπόλοιπα μέρη του. Εύκολος και διασκεδαστικός τρόπος!!!

Μπορείτε να φτιάξετε υπέροχες μαργαρίτες χρησιμοποιώντας το τύπωμα του πιρουνιού κυκλικά..όπως επίσης μπορείτε να προσθέσετε  στην μέση τς μαργαρίτας σποράκια από καλαμπόκι(ή ότι άλλο έχετε) για να φτιάξετε την γύρη.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου